Stilgehouden.nl

Hoe u een deksel perfect op uw ATC

Hoe u een deksel perfect op uw ATC

Bron

past

Ik heb de laatste tijd een paar vragen gehad over het plaatsen van het deksel op de Anarchist's Tool Chest , dus ik wed dat er minstens 10 andere lezers zijn die dezelfde antwoorden nodig hebben.

In een niet-klasse situatie (dat wil zeggen, wanneer ik de vrije tijd heb om te wachten op de voorbereiding van de voorraad), wacht ik met het op maat snijden van dekseldelen tot het karkas volledig klaar is. Op die manier kan ik de vastgelijmde romp aan de bovenkant meten en vervolgens mijn rails, stijlen en dekselpaneel afsnijden zodat de dekselconstructie perfect past (inclusief een extra 1/8 "of zo aan de voorkant en zijkanten) om de bovenranden van het karkas.

Hier is mijn "stuntdeksel" -assemblage (een leermiddel) uitgelijnd met de bovenranden van mijn ATC. Ik streef ernaar om deze assemblage ongeveer 1/16 "aan elke kant over de borstranden te laten hangen, en tussen 10-/16" tot 1/8 "aan de voorkant.

Dan, nadat ik het dekselsamenstel heb gelijmd, kan ik het op zijn borst plaatsen en de stukken stofafdichting aan het deksel laten zien om ze van het werk te markeren in plaats van te meten. Op die manier heb ik veel meer kans op goede resultaten.

Door de stofafdichtingsstukken aan het werk te laten zien, kan ik de perfecte breedte en dikte krijgen zonder cijfers te gebruiken.

Zodra het deksel klaar is, is het tijd om het te bevestigen. Aan de achterkant is het gelijk met het karkas – de scharnierversterkingen worden in de bovenkant van de achterrand van de kist en de onderkant van de achterrail van het deksel gesneden, en je krijgt een opening van ongeveer 1/16 "tot 1/8″. Ja, er kan een beetje stof in komen, maar ik heb al meer dan vijf jaar gereedschap in mijn eerste ATC in mijn kelderwinkel en ze zijn roestvrij gebleven. Vijf jaar daarvoor deelde mijn winkel thuis de ruimte met mijn boeken en computer… dus het was goed verwarmd, voorzien van airconditioning en een gecontroleerde vochtigheid. Hoe dan ook, dat kleine gat? Geen probleem.

Klik hier voor meer informatie over hoe ik scharnieren installeer.

— Fitz

Gregory