Stilgehouden.nl

Claims over kolommen

Bron

Zoals ik al zei, ik wilde nooit columnist worden, maar niemand deed dat toen ik begon in 2000. Natuurlijk waren er toen columnisten, van wie sommigen nog steeds voor The Guardian schrijven ( Jonathan Freedland , Martin Kettle , Polly Toynbee ), sommigen helaas niet ( Martin Wollacott , Hugo Young ). Maar het schrijven van columns werd gezien als een soort besloten ledenclub: elitair, stoffig en afstandelijk. Destijds wilden jonge journalisten de leuke, slordige banen: onderzoeksjournalist, muziekrecensent, hoofdschrijver. Maar sinds de opkomst van de blogcultuur in de jaren 2000, toen iedereen met een Apple PowerBook (RIP) een column kon verslaan, heeft vrijwel elke aspirant-journalist die ik heb ontmoet me verteld dat ze columnist willen worden. Online je mening geven is de definitieve manier geworden om te zeggen wie je bent, dus natuurlijk willen meer mensen columns. Maar hier is iets grappigs: ik kan me geen enkele dag herinneren – en het waren er duizenden – dat ik aan mijn bureau zat met het schrijven van een column. Ik kan me echter herinneren dat ik naar de Oscars ging om ze te verslaan , of het weekend dat ik met Judy Blume doorbracht om haar te interviewen . Columns pompen het ego op, maar uitgaan en verhalen zoeken is veel leuker.

Dat is van Hadley Freeman van The Guardian , die het lijkt alsof hij stopt … als columnist maar niet als schrijver. Ik zou ook de rol van sociale media hierin willen benadrukken. Iedereen kan een mening hebben over een column, dus dit maakt de sectie Opinie veel centraler in een krant, en niet per se ten goede.

Het bericht Claims over columns verscheen eerst op Marginal REVOLUTION .

Opmerkingen

  • Als antwoord op Michael Stewart. Briljant gezegd, meneer. Woorden … door Duncan McGregor
  • Als antwoord op Dearieme. Portugees, de taal van Portugal?! Ik doe … door Ieuan Davies
  • Als antwoord op Dearieme. Mm, de vreemde coalitie van marxisten, … door Millian
  • In antwoord op Ieuan Davies. "Als een Welsh …": Ik veronderstel … door dearieme
  • Als antwoord op J.. om te zeggen wie je bent, dus natuurlijk meer … door Eq
  • En nog 10…

gerelateerde verhalen

  • MRU de wereld rond
  • Leren leven met Woke
  • Emergent Ventures India, nieuwe winnaars, derde Indiase cohort

Julia Schoen

%d bloggers liken dit: