Stilgehouden.nl

Verkocht: 2 Prototype Stick Chairs

Verkocht: 2 Prototype Stick Chairs

Bron

UPDATE: BEIDE ZIJN VERKOCHT

Nu "The Stick Chair Book" klaar is om te drukken, moet ik de werkplaats opruimen met stoelen die ik voor het boek heb gebouwd. De meeste zijn al naar klanten gegaan, maar ik heb twee prototypes die ik hoop te verkopen.

Beide stoelen zijn originele ontwerpen, zijn gesigneerd, zitten goed en zijn structureel geweldig. Maar ze hebben cosmetische gebreken waardoor ik hun prijs aanzienlijk heb verlaagd.

Walnoot Ierse (ish) Fauteuil

Deze stoel is gemaakt van lokaal walnoot uit Ohio. De poten en stokken werden uitgesplitst. De armen, zitting en rugleuning zijn uitgezaagd. De zithoogte is 14-1 / 2 "van de vloer en de rugleuning staat onder een hoek van 30°. Deze stoel is ontworpen om in te loungen en de zitting is licht gezadeld. De sticks zijn allemaal geschoren en licht gefacetteerd.

De stoel is in elkaar gezet met huidenlijm (voor langdurige repareerbaarheid) en afgewerkt met een zelfgemaakte mix van biologische lijnolie en bijenwas – dus het is gemakkelijk te repareren.

Cosmetische gebreken: ik heb op deze stoel geëxperimenteerd met een paar nieuwe boren, die een licht ovaal gat in de armen sneden. Hierdoor ontstonden er wat kleine gaatjes rond de pennen, die ik opvulde met een gekleurde was.

De stoel kost $ 800 plus de werkelijke verzendkosten via een gewone koerier. U kunt het ook ophalen, of ik bezorg het gratis binnen een straal van 100 mijl van Cincinnati.

Stoel met zes stokken en rugleuning

UPDATE: DEZE IS GECLAIMD

Deze stoel is gemaakt van verschillende houtsoorten die zijn overgebleven van andere stoelen die ik voor het boek heb gebouwd. De poten en brancards zijn gemaakt van gespleten eiken. De zitting is esdoorn. De stokken en kam zijn kersen. De armen zijn van populier. De reden dat deze stoel in de aanbieding is, is dat ik heb geëxperimenteerd met een radicale rughoek (25°). Als gevolg hiervan zit het fantastisch, maar ziet het er in mijn ogen een beetje hoekig uit. Structureel perfect.

De zithoogte is 17 "van de vloer met een totale hoogte van 41". Deze stoel is ontworpen om in te loungen. De stoel is gemonteerd met huidlijm (voor langdurige reparatie) en is afgewerkt met een acrylverf (“Lamp Black” van General Finishes).

De stoel kost $ 800 plus de werkelijke verzendkosten via een gewone koerier. U kunt het ook ophalen, of ik bezorg het gratis binnen een straal van 100 mijl van Cincinnati.

Hoe er een te kopen?

Wil je een van deze stoelen aanschaffen, stuur dan een mailtje naar fitz@lostartpress.com . Ik ben blij om alle vragen te beantwoorden, maar de eerste persoon die zegt: "Ik doe het" snapt het.

— Christopher Schwarz

Gregory

%d bloggers liken dit: