Stilgehouden.nl

Opiniepeilers zijn ook mensen

Bron

Deze poll trok mijn aandacht:

Dit laat alles zien wat er mis is met pollen. Ik zou niet eens weten hoe ik de tweede vraag moet beantwoorden, omdat ik niet zie wat ze vragen. Door wie verplicht? Moet er een wet komen die vereist dat iedereen wordt ingeënt voordat hij aan boord van een vliegtuig gaat? Natuurlijk niet. Moeten luchtvaartmaatschappijen vaccinaties verplichten? Dat is aan hen, maar het is zeker logischer dan te eisen dat mensen hun schoenen uitdoen voordat ze aan boord gaan, of dat ze een veiligheidsgordel dragen.

Misschien ben ik ongewoon, hoewel ik veel mensen ken die er hetzelfde over denken. Aan de andere kant zijn de "veel mensen die ik ken" misschien allemaal vrij ongebruikelijk.

Om de een of andere reden worstelen enquêteurs echt met het onderscheid tussen "is X een goed idee" en "moet X verplicht worden gesteld". Ik zie die twee nogal eens door elkaar lopen. Aan de andere kant heeft het publiek misschien ook moeite om onderscheid te maken tussen die twee opvattingen. Enquêtes zijn tenslotte ook maar mensen.

ps. Moeten kinderen verplicht worden hun tanden te poetsen? En zo ja, door wie? Ouders? Ambtenaren?

(0 OPMERKINGEN)

Jeroen Bouwer