Stilgehouden.nl

Kosas' nieuwe exfoliërende body wash laat elke centimeter van je huid zo zacht als je gezicht

Bron

Achter elk huidverzorgingsproduct in mijn medicijnkastje zit een verhaal – of in ieder geval een logica over waarom het er is. Kijk echter onder mijn douche, en je zou waarschijnlijk een seizoengebonden suikerscrub , een plak mysteriezeep en wat voor body wash CVS dan ook aan zijn verkoopplank vinden tijdens mijn laatste drogisterij-run.

Toen Kosas zijn Good Body Skin AHA + Enzyme Exfoliating Body Wash ($ 18) debuteerde, was ik enigszins geïntrigeerd – wat voor de goede orde niet wil zeggen dat ik lauw ben over het merk zelf. (In feite is Kosas een van mijn favorieten in de schone schoonheidsruimte: probeer de serum-gezichtsolie als je die nog niet hebt .) Ik heb gewoon nooit een reden gehad om me op te winden over douchegel.

Deze fles gaat verder dan je gewone lichaamswassing: het is een reiniger, exfoliator en vochtinbrengende crème – een drie-in-een huidverzorgingsroutine, zo je wilt – ontworpen om je lichaam te behandelen zoals je je gezicht zou behandelen. Het beweert met name poriënverstoppend, smetvormend vuil te verwijderen; keer dode huidcellen om om doffe gebieden op te fleuren en onthul wat Kosas 'je beste lichaamshuid ooit' noemt.

Ik gebruik Good Body al twee opeenvolgende weken elke dag, en zonder een zweem van overdrijving zou ik zeggen dat het in mijn eentje mijn perspectief heeft veranderd op wat body wash kan – en eerlijk gezegd zou moeten – kunnen doen. Hieronder een overzicht van mijn eerlijke gedachten.

Kosas Good Body Skin AHA + Enzyme Exfoliating Wash – $ 18,00

Winkel nu

Ingrediënten

Good Body Skin maakt de inhoud overduidelijk. Er is natuurlijk de titel die alfahydroxyzuren (AHA's) en enzymen vermeldt. Een snelle draai naar de achterkant van de fles onthult welke AHA's en enzymen precies zijn: glycolzuur, melkzuur en amandelzuur, evenals enzymen van tropisch fruit. Uit de context gehaald, zou ik gezworen hebben dat deze lijst op een gezichtsreiniger hoort (en een goede ook).

De aanwijzingen zeggen om dit dagelijks te gebruiken – wat me aanvankelijk op mijn hoede maakte. Als iemand wiens affiniteit met deze zuren heeft geleid tot overmatige afschilfering van mijn gezicht, was ik bang dat ik hetzelfde pijnlijke pad zou effenen voor mijn lichaamshuid. Wonder boven wonder ben ik op de een of andere manier soepeler dan ooit. Allantoïne, een huidverzachtend middel en een ander belangrijk ingrediënt in deze body wash, heeft daar waarschijnlijk veel mee te maken.

verpakking

Mijn oude kamergenoot, een ontwerper met een onmogelijk koele smaak, hield torenhoge normen voor de verpakking die ze onder de douche zou toestaan (shampoo werd meestal gedecanteerd in slanke keramische vaten). Ik denk dat zelfs zij Good Body zou hebben goedgekeurd, in al zijn ingetogen, cerulean pracht. Zoals alle verpakkingen van Kosas (en formuleringen, wat dat betreft) is het ontwerp schoon, eenvoudig en vrij van pluisjes. De vorm en het gevoel van de fles – cilindrisch; bijna fluweelachtig – het lijkt alsof het thuishoort in de kleedkamer van een dure sportschool, niet tussen de massa niet-passende vaten langs mijn doucheplank, waar het zeker de chicste is.

Geur

Van oudsher voel ik me aangetrokken tot bodywash die naar een patisserie ruikt, de gang in zweeft en urenlang op mijn huid blijft hangen. Vrijwel elke formule die aan dit criterium voldoet, is echter verrijkt met synthetische geuren en irriteert dus de huid (tussen haakjes, ik vermijd om deze reden geur in mijn gezichtsverzorging). Good Body, zoals de meeste "schone" producten, ziet af van nepgeuren en wendt zich in plaats daarvan tot natuurlijke extracten.

Noten van jasmijn, vanille en sandelhout klinken heerlijk, maar ik zou liegen als ik zou beweren dat de geur de olfactorische punch bevat die ik gewend ben (alweer, hoewel – context). Ik vind het echter aangenaam aards, en ik kan me voorstellen dat het iedereen zal bekoren die op zoek is naar subtielere geuren. Mijn vriend, wiens huid last heeft van geparfumeerde handzeep, vindt het ook lekker. Hij houdt ook van hoe deze lichaamswassing "goed schuimt met een luffa…" maar als iemand die beslist anti- loofah is , voel ik me gedwongen om toe te voegen dat het schuim ook heerlijk zonder spons is.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen voor cult-favoriete wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+ , onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Vul email adres in

Jeroen Bouwer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *