Stilgehouden.nl

Ik win mijn onderwijsweddenschap met David Henderson

Bron

In 2011 verwachtten veel futuristen dat online onderwijs de traditionele vierjarige hogescholen waar voor hun geld zou geven. Ik maakte bezwaar , met het argument dat:

Onderwijs gaat niet primair over het aanleren van concrete vaardigheden. Het is een stabiel verspillende manier om mensen te sorteren op hun intelligentie, nauwgezetheid, conformiteit , enz.

Dus wat gebeurt er als een innovator beweert een goedkopere, gemakkelijkere vervanging voor traditioneel onderwijs te hebben? De luie en de rare worden aangetrokken door Cheap Easy U als motten naar de vlam. Als gevolg hiervan concluderen werkgevers terecht dat afgestudeerden van Cheap Easy U onder de maat zijn – en Cheap Easy U pakt op zijn best een nichemarkt aan. Een duurzaam bedrijfsmodel misschien, maar geen echte bedreiging voor de dure, pijnlijke universiteiten die het land bedekken.

Zoals gewoonlijk was ik blij om te wedden op mijn voorspelling – en de nobele David Henderson was het daarmee eens . De voorwaarden:

Ik stel voor dat we de officiële cijfers gebruiken uit Tabel 212 van het National Center for Education Statistics . 2009 is het laatst beschikbare gegevensjaar. 29,6% van de 18-24-jarigen was ingeschreven in 4-jarige instellingen. Ik wed dat dat percentage in 2019 niet meer dan 10% lager zal zijn. Afronding in uw voordeel, ik win als het aantal 26,7% of meer is. Als het aantal lager is, win je. Als de datareeks wordt stopgezet, wordt de weddenschap geannuleerd. Inzet: $ 100 bij even odds.

De cijfers van 2019 zijn binnen . Resultaat: Het relevante aantal steeg van 29,6% naar 30,4%. David heeft al toegegeven. Om eerlijk te zijn, als de weddenschap was gebaseerd op 2021-gegevens, had ik misschien verloren vanwege Covid. En aangezien ik deze weddenschap in latere jaren opnieuw heb gemaakt met andere partners, kan een nederlaag nog steeds in de kaarten liggen. Maar aangezien die weddenschappen afhankelijk zijn van 2025-gegevens, ben ik waarschijnlijk nog steeds veilig.

Dit brengt mijn gokrecord op 23 overwinningen, 0 verliezen.

(0 OPMERKINGEN)

Gregory de Boer