Stilgehouden.nl

Hoe de polariserende Z Flip3 het dagelijks gebruik van een onhandige persoon na 3 maanden heeft doorstaan

Hoe de polariserende Z Flip3 het dagelijks gebruik van een onhandige persoon na 3 maanden heeft doorstaan

Bron

De duurzaamheid van de opvouwbare telefoons van Samsung heeft in het verleden een slechte reputatie gekregen. Gebruikers hebben gemeld dat er stof in het scharnier komt en het scherm beschadigt, inkepingen op het flexibele scherm en het per ongeluk verwijderen van de dunne schermlaag die eruitzag als een schermbeschermer.

Samsung heeft een lange weg afgelegd van die eerste ongelukken en keerde terug met nieuwe en verbeterde versies van zijn opvouwbare apparaten met de Galaxy Z Fold3 en Z Flip3 die in 2021 werden gelanceerd. Toch blijven het polariserende apparaten, waarvan velen er expliciet van houden of ze haten. Ik ben in het voormalige kamp.

Als onhandig persoon moet ik toegeven dat mijn eerste reactie op het krijgen van de Z Flip3 3 maanden geleden angst was, maar samen hebben we groei ervaren. (Trouwens, ik heb hem Fillipé genoemd en hem hij/hem voornaamwoorden gegeven.)

Dit is hoe onze tijd samen tot nu toe is geweest.

1. Zijn scharnieren hebben mijn dramatische telefoonafsluiting doorstaan

Je zou je kunnen voorstellen dat de verbazing van het gebruik van een opvouwbare telefoon na verloop van tijd vervaagt. Misschien zijn Fillipé en ik nog net in onze huwelijksreisfase, maar het is voor mij echt niet oud geworden.

Hem direct na een telefoontje dichtslaan of een boze sms sturen, is bevredigend. Het gevoel is vergelijkbaar met het dichtslaan van je laptop na een stressvolle dag op het werk.

Kijk hoe onafhankelijk hij is, helemaal alleen zitten

Behalve dat ik me het gevoel geef dat ik de hoofdrolspeler van een drama ben, zijn Fillipé's vouwvaardigheden ook handig voor andere, meer praktische doeleinden.

Zijn strakke scharnieren laten hem in een bepaalde hoek "zitten", wat betekent dat ik artikelen kan lezen en video's aan de eettafel kan bekijken zonder mijn telefoon tegen een ander object te hoeven plaatsen. En voordat je het vraagt, nee, de vouw in het midden stoort me niet.

Weet je wat ik denk dat nooit oud zal worden? De opgevouwen Fillipé in mijn kleine dameszakjes kunnen passen.

Als hij op zak is, is er geen zorg meer of hij eruit zal vallen 2. Hij kan onafhankelijk zijn, maar met een paar vangsten

Over zijn "zittende" vermogen gesproken, een andere situatie waarin het van pas komt, is het maken van foto's. Ondanks zijn beperkingen bij het kadreren van een foto (die afhankelijk is van de hoek van de vouw), heeft hij me in staat gesteld om meer verre groepsfoto's te maken zonder dat ik een statief nodig heb.

Het vergt wat manoeuvreren om er zeker van te zijn dat hij niet omvalt als ik hem onder een grotere hoek openzet, maar tot nu toe heb ik geen ongelukken gehad en de camera's ook niet bekrast.

  • De opname maken, handsfree
  • Quick Shot op het omslagscherm is mijn favoriete gespreksstarter geweest

Ik ben een beetje moediger in het omgaan met hem sinds ik de zaak heb

Het flexibele scherm van Fillipé heeft een eigen beschermlaag, maar ik heb gehoord dat mensen er per ongeluk aan krabben met gewoon te lange nagels.

Toch raadt Samsung af om screenprotectors toe te voegen, omdat deze het opvouwbare display kunnen verstoren. Zelfs als je koppig bent om er een te kopen, zullen telefoonaccessoireswinkels het niet aandurven om een extra schermbeschermer op de Z Flip3 te plaatsen. Ik werd persoonlijk ook afgeraden om dit te doen door een Ninjaz-medewerker.

Daarom blijft de voorkant van Fillipé naakt en met net iets meer zorg dan normaal heb ik zijn scherm tot nu toe krasvrij gehouden. Hoe meer ik hem gebruik, hoe minder bang ik ben om hem te overhandigen, maar niet al mijn zorgen worden weggenomen.

4. Maar ik heb nog steeds geen volledige gemoedsrust als ik hem gebruik

Fillipé heeft mijn gebruik van 3 maanden goed doorstaan en aangezien ik heb geleerd dat hij niet zo kwetsbaar is als aanvankelijk werd aangenomen, heeft hij me ook geleerd voorzichtiger te zijn.

Ondanks dat is hij nog steeds een telefoon die mij de meeste zorgen baart. Ik kan hem niet rondgooien zoals ik deed met mijn oudere, niet-opvouwbare telefoons, en ik kan Fillipé ook niet open laten (uitgevouwen) zonder me zorgen te maken dat zijn scherm wordt gepikt.

Flexing zijn opvouwbaarheid

In een notendop, ik ben me veel bewuster over hoe en waar hij is geplaatst, wat betekent dat ik hem niet zonder toezicht durf achter te laten bij iemand die nog nooit een opvouwbare heeft behandeld.

Elke keer dat iemand hem wil vasthouden, gedraag ik me als een beschermende moeder en geef ik ze advies over hoe ze op de juiste manier met hem moeten omgaan, vooral met zijn scherm.

Kleine grieven

Al met al heb ik echt genoten van mijn tijd bij Fillipé, maar als je van plan bent er zelf een te kopen, voel ik me verantwoordelijk om je te vertellen dat er bepaalde dingen zijn waar je op moet letten.

1. Zijn zwakke batterij kan zijn beste eigenschappen niet eens aan

Hoewel het 120Hz-scherm een leuk extraatje is, kan ik het nauwelijks gebruiken omdat het de 3.300mAh-batterij van Fillipé snel leegmaakt.

De enige manier om ervoor te zorgen dat Fillipé een hele dag meegaat (behalve dat je een powerbank bij de hand hebt) is door hem in de energiebesparende modus te houden, wat betekende dat hij een gewone burger was met een verversingssnelheid van 60 Hz.

Bovendien, hoewel de telefoon in staat is om snel en draadloos op te laden, had ik aanvankelijk niet de hulpprogramma's om ervan te profiteren en moest ik 2,5 uur wachten om het sap van 30% naar 85% te krijgen.

Dit kwam omdat Samsung, misschien geïnspireerd door Apple door geen oplaadsteen op te nemen, hetzelfde deed, alleen een USB-C naar USB-C-oplaadkabel in de doos van de Z Flip3.

Gefrustreerd door de langzame oplaadtijden, moest ik wat extra geld uitgeven om een oplader van 40 W te kopen, en het opladen van de telefoon is geen probleem meer.

2. Het scherm is een stofmagneet en moet regelmatig worden schoongemaakt

Met een IPX8-classificatie, waar de X betekent, "niet getest op stof", heeft Samsung weinig aandacht besteed aan het geven van stofbestendigheid aan de Z Flip3.

Hoewel het het gebruik van de telefoon op geen enkele manier belemmert, is het zorgwekkend omdat het scherm slechts een stofmagneet is. Het is irritant om stof over het scherm te zien strooien, wat extra stress geeft bovenop het feit dat het al gevoelig is voor krassen. Dus als ik het scherm wil schoonmaken, moet ik voorzichtig zijn met hoe ik het doe.

Het stof is een doorn in het oog voor mij, maar belemmert verder de functionaliteit van de telefoon niet

Maar in termen van de vorige generatie Galaxy Fold die stof in het scharnier heeft gekregen en het scherm beschadigt, is dat tot nu toe niet gebeurd met Fillipé.

Misschien is het mijn obsessie met het regelmatig wissen van de telefoon die dit probleem zou kunnen voorkomen, maar het zou veel beter zijn als het volgende scherm gewoon niet zo gevoelig was voor stof dat blijft plakken.

-//-

De laatste keer dat ik verliefd op een telefoon was, was in 2014, toen de iPhone 6 net was gelanceerd en ik hem de mijne mocht noemen.

Kan ik echter teruggaan naar gewone, niet-opvouwbare telefoons? Het is waarschijnlijk nog steeds een ja, maar ik betwijfel of ik zou terugkeren naar kleine telefoons zoals mijn Galaxy S10e.

Of het zijn prijskaartje van RM 3.999 waard is, kan ik echter niet met zekerheid zeggen. Ik ben nog niet lang genoeg bij Fillipé om hem echt van binnen en van buiten te kennen, en hoewel de tijden nu heel plezierig zijn, kan ik niet voorspellen hoe de dingen er over 6 maanden of 1 jaar uit zullen zien.

Verder is mijn ervaring met hem alleen maar verbeterd door uitgaven aan add-ons, zoals een 40W snellader en powerbank. Ik heb daar persoonlijk ongeveer RM200 aan uitgegeven, dus als je niet al dezelfde gadgets hebt, moet je ook rekening houden met deze kosten.

De echte test voor Fillipé zal komen wanneer Samsung nieuwere en verbeterde opvouwbare apparaten uitbrengt, waarschijnlijk binnenkort, dus het zou interessant zijn om te zien hoe hij zich verhoudt tot zijn opvolgers.

Pluspunten nadelen
Dankzij de opvouwbaarheid kan het op zichzelf staan, wat betekent dat u handsfree foto's kunt maken, kunt lezen en meer Ondermaatse camerakwaliteit vergeleken met zijn niet-opvouwbare peers
Past in kleine zakken Slechte levensduur van de batterij, waardoor het volledige gebruik van de telefoon wordt beperkt
Een geweldige gespreksaanzet en ijsbreker Niet stofbestendig en het scherm is bovendien een stofmagneet
Duurzamer dan verwacht Vereist nog steeds meer zorg dan uw gemiddelde telefoon
  • Lees onze eerste indrukken op de telefoon hier , en onze volledige review hier .
  • Lees meer VP Uitspraken hier .

VP Verdict is een serie waarin we persoonlijk producten, diensten, rages en apps uitproberen. Wil je ons iets anders voorstellen om te proberen? Laat hier een reactie achter of stuur de suggestie naar onze Facebook-pagina.

Lees ook:
6 hoogtepunten van dit inzichtelijke ondernemersevenement, een van de eerste in M'sia post-COVID

Jeroen Bouwer