Stilgehouden.nl

Het leven van een lijfwacht van beroemdheden

Het leven van een lijfwacht van beroemdheden

Bron

Schakel uw JavaScript in om inhoud te bekijken

Thomas Fitzsimmons is een auteur, veteraan, model, voormalig politieagent en voormalig acteur. Ik bedoel, hij is alles. Hij was toevallig ook de verloofde van mijn moeder en ik ken hem al sinds ik heel klein was.

Hij is slim, aardig, meeslepend, een geweldige schrijver en ik zou niet gelukkiger kunnen zijn dat hij vandaag op de blog staat. Ik wilde zijn brein uitzoeken over hoe het is om een bodyguard van beroemdheden te zijn en hoe het allemaal werkt.

Thomas was op The Skinny Confidential HIM & HER podcast waar hij ons destijds alles vertelde over Donald Trump & Studio 54. Momenteel is hij de lijfwacht van Catherine Zeta-Jones en Michael Douglas.

In dit bericht gaat hij ons alles vertellen over het leven van een bodyguard van beroemdheden, hoe hij in de industrie terechtkwam en zijn advies voor iedereen die bodyguard wil worden.

Laten we Thomas welkom heten bij The Skinny Confidential.

♡♡♡

Stel jezelf voor aan het publiek.

Thomas Fitzsimmons: Hallo. Ik ben Thomas Fitzsimmons. Een geboren en getogen New Yorker van Ierse afkomst – Virginia, County Cavan. Ik ben een veteraan van de Amerikaanse marine en voormalig politieagent van New York City, soap-opera/tv-commercial/filmacteur, Ford-model en privédetective/bodyguard.

Ik ben de auteur van drie Michael Beckett-romans, een verhalenbundel, een memoires en drie scenario's. Ik heb verhalen verkocht aan New York Magazine, Esquire magazine en aan Douglas Wick, een Amerikaanse filmproducent wiens werk Gladiator, Stuart Little en Memoirs of a Geisha omvat. Ik ben een erkende beveiligingsexpert en ben verschenen op Good Morning America en andere netwerk-tv-programma's.

Vertel ons over je reis als politieagent en lijfwacht.

TF: Zoals veel politieagenten raakte ik ontgoocheld over de "baan" vanwege het gebrek aan steun van politici die, toen het erop aankwam, ervoor kozen om de rechten van gewelddadige beroepscriminelen te verheerlijken en politie te belasteren. Een paar maanden voordat ik de NYPD verliet, werd ik "ontdekt" door Eileen Ford van het wereldberoemde Ford Model Agency, wat leidde tot een succesvolle 10-jarige modellen- / acteercarrière.

Vermeld dat ik een wetshandhavingsachtergrond had in de mode- en entertainmentindustrie. Plots zochten mensen me op en vroegen mijn advies over hoe om te gaan met stalkers, pestkoppen, drugsdealers die een woongebouw hadden overgenomen, verduisteraars, seksuele roofdieren, enz. Ik zou de meeste van die personen doorverwijzen naar verschillende wetshandhavingsinstanties en fungeren als contactpersoon indien nodig. Soms raakte ik persoonlijk betrokken bij degenen wiens problemen buiten het bereik van de wetshandhaving vielen.

Ik verzamelde een elitegroep van "Rockers" – geweren te huur – om het hoofd te bieden aan de misdadigers die de politie niet kon of wilde aanraken. We waren 'Equalizers' lang voor Denzel Washington of Queen Latifah. Mijn beveiligingsbedrijf groeide van daaruit en voordat ik het wist, was ik fulltime PI/bodyguard.

Een van mijn romans, Bekentenissen van een zelfmoordpolitievrouw , – om voor de hand liggende redenen aangekondigd als fictie – gaat over die tijd van mijn leven.

Je hebt gewerkt met de bovenkant van de bovenkant. Wat zoeken celebs in een bodyguard?

TF: Verschillende beroemdheden zoeken naar verschillende kwaliteiten. Vaardigheid met wapens en man-tegen-man gevechten is een gegeven. Echter, een lijfwacht die zijn/haar mond houdt – alleen met de cliënt spreekt als hij wordt aangesproken – wordt universeel gezocht. "Vriendelijk niet bekend" is de mantra van een lijfwacht.

Beroemdheden nemen ons niet aan als vrienden of metgezellen. Het kan ze geen reet schelen hoe we ons voelen, of wat onze mening over wat dan ook is. Ze willen dat wij het werk doen, hen van en naar zonder incidenten brengen. Mijn teams – allemaal gewapend – verschijnen naar de buitenwereld als zakenmensen die overal opgaan. Rappers daarentegen huren meer dan levensgrote lijfwachten in die bedoeld zijn om te intimideren en de aandacht te trekken. Bij de beslissing om een nieuwe klant aan te nemen, voer ik een risicobeoordeling uit. Dan zal ik ze adviseren over het beveiligingsniveau dat ik nodig acht. Ik kan alleen een gewapende chauffeur aanbevelen, of een heel team voor personen met een hoog risico. Hoe dan ook, ik kies elke medewerker met de hand.

Kun je ons een sappig verhaal vertellen?

TF: Nee. We ondertekenen ijzersterke NDA's – geheimhoudingsovereenkomsten. Er is echter één incident dat niet verboden is: terwijl Academy Award, BAFTA Award, Tony Award & Screen Actors Guild Award-winnende actrice, Catherine Zeta-Jones speelde in "A Little Night Music" op Broadway, Academy Award-winnende acteur Jon Voight bleef stoppen bij het Walter Kerr-theater en zei: "Zeg tegen Catherine dat ik gewoon hallo wil zeggen."

Eén blik in de ogen van de acteur vertelde me iets anders; hij was geslagen. Niet verwonderlijk aangezien Cath een van de mooiste vrouwen ter wereld is. Maar ze was meestal druk aan het repeteren en had Voight nog nooit ontmoet, dus ze maakte bezwaar. Omdat hij wist dat ik zijn bedoelingen begreep, was Voight genadig toen ik spijt betuigde. Niet dat hij het opgaf. Hij verscheen vijf keer in het theater. Vijf keer heb ik hem weggestuurd. Ongeveer een jaar later zaten Cath en echtgenoot Michael Douglas aan een tafel bij een inzamelingsactie van de Robin Hood Foundation. Wie zat er naast Cath, een grote glimlach op zijn gezicht? Voight en ik sloten de ogen. Hij glimlachte naar me en gaf me een duim omhoog. Ik glimlachte en duim terug.

Ben je ooit in een gevaarlijke situatie geweest en hoe ben je daarmee omgegaan?

TF: Zoals ze in de entertainmentindustrie zeggen: "Het geheim van een succesvolle productie is pre-productie." In de wereld van lijfwachten is 'vooraf werken' de sleutel tot het vermijden van gevaarlijke situaties. Dat is waar we het leven van een celeb met een hoog risico onder de loep nemen en vervolgens elke beweging plannen. Overweeg geloofwaardige bedreigingen, bekende vijanden. Zaken als crowd control, verkeersroutes, uitstappen van en naar een interview, rode loper of diner in een restaurant. Hoewel het onverwachte kan en zal gebeuren.

Op een avond was ik aan het bodyguarden voor de Academy Award, Golden Globe & Primetime Emmy Award-winnende actrice, Gina Davis, tijdens een filmpremière. Een paparazzi, meestal de vijand van celebs, waarschuwde me voor een zeer opgewonden, slordige kerel die op de loer lag in een menigte fans, Gina's naam mompelend. Ik wees twee mannen toe aan de man die, toen Gina en ik het theater verlieten op weg naar onze limousine, door de menigte kliefde, een schroevendraaier trok en in onze richting uitsprong. Mijn jongens hebben hem neergehaald. Moeilijk. Ontwapende en hield hem tegen en droeg hem over aan de politie. Tot op de dag van vandaag had Gina geen idee wat er gebeurde.

Hoe is het interview om aangenomen te worden als bodyguard van beroemdheden? Leid ons door het proces.

TF: Ik huur alleen voormalige wetshandhavers en militairen in die ervaring hebben met persoonlijke bescherming – meestal lijfwachten van politici of hoge militaire functionarissen – en word aanbevolen. Ik zoek iemand die op mij overkomt als een teamspeler, die er comfortabel uitziet in conservatieve zakelijke kleding en, belangrijker nog, totaal niet onder de indruk is van de glamour en attributen van beroemdheden. Praatzieke, opvallende mensen hoeven niet te solliciteren.

Je hebt veel boeken geschreven, wat erg indrukwekkend is! Wat zijn enkele tools en tactieken die je gebruikt om een boek te schrijven?

TF: Als je schrijver wilt worden, moet je eerst een lezer zijn. Ik gebruik geen tools of trucs bij het schrijven van een boek. Ik kom met een idee, ga zitten en schrijf. Ik schets of plan op geen enkele manier vooruit – voor mij is het gemakkelijker om een heel boek te schrijven dan te proberen er een te schetsen.

Discipline is het sleutelwoord. "Er zit niets anders op dan het te doen." Ik denk niet na over wie mijn publiek is, of een boek commercieel is en zal verkopen. Ik schrijf en lees voor mijn plezier. Hoewel ik moet toegeven dat als mensen het leuk vinden wat ik schrijf, ik heel blij ben.

Wat gebeurt er als de beroemdheid waarmee je werkt moeilijk te volgen is? (Feesten, uitgaan met vrienden, etc.)

TF: Ik "houd mijn klanten altijd in de gaten", dus bijhouden is geen probleem. Of je nu een toilet gebruikt of naar buiten gaat om te roken, ik of een van mijn mensen is bij hen. Mijn vaste klanten zijn allemaal volwassen, gevestigd en houden niet van feesten. Hun idee van een wild avondje uit is een slaapmutsje na het eten in de ua-verfijnde pianobar Bemelmans in het Carlyle Hotel.

Wat zijn jouw tips voor iemand die de industrie in wil?

TF: Zoals elk goedbetaald bedrijf is het concurrerend. Bijna elke gepensioneerde wetshandhaver probeert zijn hand in de industrie. Als ik opnieuw zou beginnen, zou ik zoveel mogelijk praktijkervaring opdoen bij de politie of het leger. Afhankelijk van het soort lijfwachtwerk waarvoor je geschikt bent, ben je een Mister T of Kevin Costner? – Ik zou werk vinden bij een geschikt bureau. Leer de ins & outs. Maak je eigen contacten. Houd je verdomde mond dicht. Oren open.

Waar kan iedereen jou vinden? Pimp jezelf!

TF: Mijn boeken, die in feite op thrillers zijn gebaseerd, zijn verkrijgbaar op www.amazon.com. Of je kunt gedrukte exemplaren bestellen bij elke fysieke boekhandel. Ik word vertegenwoordigd door literair agent David Vigliano .

Wat betreft mijn beveiligingsbedrijf: ik werf geen nieuwe klanten meer. Ik plaats echter wel lijfwachten en gewapende chauffeurs en koppensnellen de allerbesten in de branche. Om eerlijk te zijn, heb ik ontdekt dat de overgrote meerderheid van de mensen die een gewapende chauffeur/bodyguard willen inhuren, dit niet kunnen betalen of op zoek zijn naar iemand voor weinig geld. Zoals in elk bedrijf, krijgt u waar u voor betaalt.

Alleen serieuze vragen aub. thomasjfitzsimmons@gmail.com

♡♡♡

Zorg ervoor dat je Thomas bekijkt op The Skinny Confidential HIM & HER podcast voor al het sap en pak zijn nieuwste boek, Confessions of a Celebrity Bodyguard .

x, lauryn

+ bereik dit bericht van auteur, Zara Barrie.

++ bekijk deze5 tips van Jamie O'Banion over de balans tussen werk en gezin.

WINKEL DE POST:

Schakel uw JavaScript in om inhoud te bekijken

Het bericht The Life of a Celebrity Bodyguard verscheen eerst op The Skinny Confidential .

Jeroen Bouwer