Stilgehouden.nl

Geweldige reeks FC Volendam duurt voort met minimale zege bij Jong AZ

Bron

Dankzij een doelpunt van Daryl van Mieghem heeft FC Volendam voor de zesde keer op rij gewonnen. In de Noord-Hollandse clash met Jong AZ eindigde het in Wijdewormer in 0-1. De ploeg van Wim Jonk is nu al tien wedstrijden ongeslagen en staat daardoor alleen bovenaan in de eerste divisie.

FC Volendam controleerde de wedstrijd, terwijl Jong AZ loerde op de counter. Dat leverde eigenlijk alleen mogelijkheden op voor de koploper van de competitie. Denso Kasius was als eerste gevaarlijk. De rechtsback slalomde door de Alkmaarse verdediging, maar hij schoot voorlangs.

Ook rechtsbuiten Van Mieghem kreeg een kans in de eerste helft. Na een perfecte voorzet van Robert Mühren leek hij te scoren, ware het niet dat Jong AZ-verdediger Tijs Velthuis zich met man en macht voor het schot gooide. Daarmee was het gevaar geweken.

Ban gebroken

Van Mieghem was in de 61e minuut wel trefzeker. Middenvelder Boy Deul kwam met een fraaie actie op de proppen en zette de aanvaller alleen voor doelman Beau Reus. Met een simpele voetbeweging zorgde Van Mieghem voor de 0-1.

Mühren had een kwartier voor tijd de tweede op zijn schoen, maar via de vingertoppen van Reus ging de bal naast. Aan de andere kant kreeg Jong AZ ook eindelijk een kans. Uit een afgeslagen hoekschop probeerde Fedde de Jong het met een volley, maar hij mikte net naast.

Top drie wint

Dankzij de minimale overwinning blijft FC Volendam de nummer één in de eerste divisie. De voorsprong op Excelsior, dat knap won bij ADO Den Haag, blijft twee punten. Ook nummer drie De Graafschap won en volgt op vier punten.

Opstelling Jong AZ: Reus; Lathouwers, Berkhout, Velthuis, Dirks (Engel/82), Dekkers (Griffith/77); Franken (Sedláček/77), Buurmeester; De Jong, Poku (Kewal/88), Taabouni

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Kasius, B. Plat, Mirani, James (Eerdhuijzen/83); Twigt (De Haan/91), A. Plat (Ben Sallam/69), Deul; Van Mieghem (Ould-Chikh/91), Mühren, El Kadiri (Kaars/69)