Stilgehouden.nl

Experiment: ik probeerde Shadowbanned te krijgen op Instagram

Bron

Het engste verhaal rond het vuur op Social Media Camp? De vloek van de Instagram Shadowban.

Schaduwverbod is het eerste waar elke social media-marketeer naar toe gaat als ze plotselinge dalingen in de betrokkenheid of het bereik ervaren.

Het is een enge gedachte dat al je geweldige inhoud in het geheim verborgen zou kunnen zijn voor de mensen die je wilt bereiken.

Dus hoewel Adam Moserri, CEO van Instagram, onlangs in niet mis te verstane bewoordingen aan de wereld aankondigde dat " schaduwverbod geen ding is ", is het moeilijk om niet achterdochtig te zijn als je verloving misgaat.

Nou, ik zeg geen spookverhalen meer! Laten we wat licht in de schaduw werpen (ban) en de waarheid achterhalen met een beetje radicale first-person journalistiek. Dat klopt: ik ga proberen om schaduw op Instagram te verbannen. Voor het welzijn van de samenleving! Voor de waarheid! En omdat Hootsuite me dat vroeg!

Laten we dit doen.

Bonus: 14 tijdbesparende hacks voor Instagram Power-gebruikers. Download de lijst met geheime snelkoppelingen die het eigen socialemediateam van Hootsuite gebruikt om inhoud te maken die de duimen stopt.

Wat is een schaduwban?

Voordat ik mijn digitale reputatie verpest, een snelle inleiding: een "schaduwverbod" is wanneer een gebruiker wordt geblokkeerd of gedempt op een sociale-mediasite (of online forum) zonder hun medeweten.

Je hebt niet per se een van de servicevoorwaarden expliciet overtreden, maar je hebt iets gedaan waar de beheerders of moderators niet blij mee zijn … en ze zijn stilletjes doorgegaan en je gestraft door je berichten en opmerkingen te verbergen of te verdoezelen van andere gebruikers.

Hoe verschilt dit van een regelrecht verbod? Het is heimelijk! Niemand vertelt je dat je een schaduwverbod hebt gekregen en je kunt niet in beroep gaan tegen een schaduwverbod.

(Heb je al koude rillingen?)

Op Instagram kan dat betekenen dat je berichten niet meer verschijnen (of veel minder vaak verschijnen) in de feeds van je volgers of op de pagina Ontdekken. Kortom, Insta probeert je uit te schakelen.

Tenminste, dat is de theorie. Hoewel "schaduwverbod" nu in het Oxford-woordenboek staat, ontkennen sociale-mediasites dat deze praktijk plaatsvindt. En niemand heeft het echt kunnen bewijzen.

Toch zijn veel mensen die een ongebruikelijke dip in engagement of bereik hebben ervaren, ervan overtuigd dat er achter de schermen meer aan de hand is. Is hun inhoud gewoon niet meer aantrekkelijk voor hun publiek ? Is het Instagram-algoritme veranderd? …Of zijn er grotere krachten in het spel? (Cue het Serial-themalied.)

Methodologie

Om schaduwverbannen te worden, zou ik me moeten gedragen als andere mensen die beweren dat ze in het verleden schaduwverbannen zijn van Instagram – loop een mijl in hun #schoenen, als je wilt.

Er zijn een aantal veelvoorkomende activiteiten waarvan gebruikers denken dat ze de schaduwverboden veroorzaken:

  1. Te veel hashtags gebruiken
  2. Niet-relevante hashtags gebruiken
  3. Algemene opmerkingen schrijven over een heleboel posts van anderen

Kortom, zich gedragen als een bot .

Ik besloot dat ik in de loop van de week wat inhoud zou plaatsen die normaal veel betrokkenheid zou krijgen, maar die ik afwisselde met 30 gerelateerde hashtags (bijv. #vancouver, #vancity) en 30 niet-gerelateerde hashtags (#skateboarding, #elevator ).

Instagram post van Lions Gate Bridge in Vancouver BC

digitale orka-sculptuur in de buurt van het Vancouver Convention Center

Ik zou ook wat tijd besteden aan het bezoeken van willekeurige Instagram-berichten die ik op mijn Explore-pagina vond om mijn beste bot-indruk te maken, door te zeggen "Leuke post!" steeds opnieuw.

Leuke post! reageer op verschillende Instagram-berichten

Ik heb een aantal prachtige afbeeldingen van Vancouver geselecteerd van een gratis stockfotosite om te combineren met mijn onaangename tags. Ik dacht dat dat beeldmateriaal zou zijn dat normaal gesproken een behoorlijke hoeveelheid betrokkenheid zou krijgen, zodat we konden zien of mijn tag-a-palooza echt een negatieve impact had.

Eén waarschuwing: ik heb bij elk van mijn berichten onderschriften geschreven waarin ik uitlegde dat ik probeerde om schaduw-verboden te krijgen, zodat mijn vrienden niet zouden denken dat ik was gehackt door een getalenteerde, door Vancouver geobsedeerde fotograaf. Ik weet niet zeker of dat het experiment beïnvloedde, aangezien ik meer gefocust was op het hashtag-en-commentaar-effect, maar ik dacht dat je het moest weten, omdat ik een eerlijke wetenschapper ben (van wie sommigen zeggen dat hij in principe op één lijn staat met Marie Curie op dit punt)?

Instagram-post met uitzicht op de zeewering van Stanley Park in Vancouver BC

Belangrijk is dat ik ook met mijn vriend sprak die denkt dat hij een schaduwverbod heeft gekregen, om mezelf mentaal voor te bereiden op deze reis. Hij wilde anoniem blijven, want nu is hij bang voor Instagram, dus we noemen hem… Bramp.

Bramp probeerde een paar maanden geleden een aantal van zijn kunstwerken te promoten en kopieerde dezelfde verzameling hashtags van een kunstenaar met een vergelijkbare stijl. "De eerste post deed het geweldig, de volgende deed het slechter en de volgende deed het slechter dan de vorige totdat het maximaal 100 views kreeg van hashtags", zegt hij.

Bramp begon te experimenteren. En toen hij de hashtags die hij had gebruikt verwijderde, explodeerde zijn bereik opnieuw.

Bramp probeert nu de hashtags die hij gebruikt door elkaar te halen en zoekt naar tags om er zeker van te zijn dat geen van de hashtags die hij van plan is te gebruiken, wordt verbannen.

Uiteraard is dit slechts één anekdotisch verhaal, dus we kunnen het met een korreltje zout nemen. En Bramp zelf – lieve, lieve Bramp – weet nog steeds niet 100% zeker wat, hoe of waarom zijn eigen verloving gebeurde. "Ik heb op dat gebied niet veel getest, omdat ik er niet van houd om geschaduwd te worden", zegt hij. Eerlijk genoeg.

Dus ik denk dat het me overlaat om er een voor het team te nemen. Daar gaan we!

Resultaten

TLDR: Ik heb geprobeerd om schaduw verbannen te krijgen… en dat lukte niet.

In veel opzichten heeft mijn schaduwverbod-experiment me zelfs ongelooflijk veel betrokkenheid opgeleverd. Mensen vroegen me om uit te leggen wat schaduwverbod was. En niet alleen mijn moeder, ik zal je laten weten: verschillende Millennials in mijn leven waren ook erg nieuwsgierig.

Ondertussen waren mijn volgers in het digitale rijk irritant actief en ondersteunend in de commentaren.

ondersteunende opmerkingen over shadowban-post

Ik heb Hootsuite Analytics gebruikt om te zien wat mijn betrokkenheidspercentage was voor mijn normale berichten in de afgelopen drie maanden. Daarna vergeleek ik ze met de reeks berichten van deze week, die ik "The Shadow-ban Sessions" (werktitel) noem. Er is zeker een dip – maar toch, ziet er best goed uit.

Mijn verloving deze zomer was 17% (ik ben populair en nu weet je het) …

postbetrokkenheidspercentage 17,98% via Hootsuite Analytics

De afgelopen week daalde het echter tot 9,87%.

postbetrokkenheidspercentage ervaring na schaduwverbod 9,87%

berichtentabel met vind-ik-leuks en reacties

Maar als ik naar de interne analyses van Instagram kijk, leek mijn bereik hetzelfde te zijn.

Dit is mijn bereik voor elk van de berichten van deze week…

bereik voor elke Instagram-post in de afgelopen week

…en mijn bereik voor mijn berichten van de afgelopen drie maanden.

bereik voor Instagram-berichten in de afgelopen drie maanden

Sommige van mijn schaduwban-berichten behoren tot de top 10. Dus … ik denk dat de hashtags me echt hebben geholpen?

Bonus: 14 tijdbesparende hacks voor Instagram Power-gebruikers. Download de lijst met geheime snelkoppelingen die het eigen socialemediateam van Hootsuite gebruikt om inhoud te maken die de duimen stopt.

Download nu

Toen ik echter wat dieper in elk bericht keek, leek het alsof de onnauwkeurige hashtags me echt geen plezier deden. Terwijl mijn reeks hashtags met #vancouver-thema me nog steeds bekendheid opleverde …

post inzichten 21 ondernomen acties

… mijn irrelevante hashtags (bijv. #teen, #kansas) brachten bijna geen nieuwe gebruikers naar mijn account.

irrelevante acties plaatsen inzichten geen acties ondernomen

Maar echt, het is volkomen logisch dat irrelevante hashtags geen nieuwe oogballen zouden aantrekken. Waarom zou iemand die op zoek is naar #italiano op mijn foto van de best verlichte brug van Vancouver klikken?

Ik zou niet zeggen dat ik "schaduw verbannen" ben, maar dat ik "terecht als een leugenaar" ben bestempeld.

Over het algemeen ben ik gefrustreerd dat ik niet ben verbannen of een harde conclusie heb gekregen. Maar misschien door geen duidelijk antwoord te hebben… heb ik de beste conclusie van allemaal gevonden?

Ik had een sterk publiek dat al betrokken was.

Ik postte kwaliteitsfotografie, met leuke authentieke bijschriften (IMO).

Misschien had ik mezelf ongevoelig gemaakt voor schaduwverbod door (per ongeluk) goede engagementpraktijken te gebruiken.

Wat betekenen de resultaten?

Waarschijnlijk is er geen 'schaduwban'. Instagram probeert gewoon de ervaring voor alle gebruikers te verbeteren door bots en botachtig gedrag te verwijderen. Als je geen waarde levert, is het eigenlijk heel logisch dat Instagram zich niet zou haasten om je in het algoritme te stoten.

Ik heb nog steeds geen koud, hard bewijs dat schaduwverbod echt is. Maar het feit dat ik geprobeerd heb om schaduw verbannen te krijgen en niet echt enig effect voelde, lijkt erop te wijzen dat als je geweldige inhoud (ahem) en een loyaal publiek hebt, het gebruik van snelle en vuile hacks geen kwaad kan uw verloving.

Als je echter net begint, krijg je waarschijnlijk niet veel aandacht van het Instagram-algoritme door hashtags te misbruiken of andere mensen te spammen.

Met andere woorden: het is waarschijnlijk het beste om je niet als een bot te gedragen!

Als je je publiek snel wilt laten groeien, begrijp ik waarom het verleidelijk is om voluit te gaan met hashtags, een trending topic aan te boren of te overdrijven met commentaar. Maar echte groei op Instagram komt niet van snelkoppelingen.

Je kunt geen volgers kopen en je kunt het systeem niet spelen. Echte, zinvolle betrokkenheid opbouwen kost tijd, geduld, creativiteit en authenticiteit.

Dus zet de hashtags neer (langzaam… voorzichtig… dat is alles) en ga op onderzoek uit naar manieren om de betrokkenheid op een authentieke manier te vergroten. En dan zie ik je bij het kampvuur op sociale media, waar ik mijn eigen spookachtige verhaal zal vertellen, over de vrienden die te veel bezig waren met je experimentele Instagram-post en je gegevensverzameling verpesten, OoOOooh!

Vergroot je aanwezigheid op Instagram snel en authentiek met Hootsuite. Vanuit één enkel dashboard kunt u berichten plannen en publiceren, uw publiek betrekken en nuttige gegevens uit experimenten zoals deze halen. Probeer het vandaag nog gratis.

Begin

Maak, analyseer en plan eenvoudig Instagram-berichten met Hootsuite. Bespaar tijd en krijg resultaten.

Probeer het gratis

Het bericht Experiment: ik probeerde schaduw te krijgen op Instagram verscheen eerst op Social Media Marketing & Management Dashboard .

Gregory

%d bloggers liken dit: