Stilgehouden.nl

Een Nobel-weddenschap

Bron

Substapelaar Nathan Brooks denkt kans te maken op de Nobelprijs. Hij zegt met name enkele puzzels over de Amerikaanse arbeidsmarkt te kunnen verklaren door in te spelen op de vraag van werkgevers naar meer inzet van werknemers .

Ik ben niet overtuigd. Ik weet niet of hij gelijk heeft of niet. Maar zelfs als hij duidelijk gelijk had, lijkt dit mij niet in de buurt van een Nobelprijswinnend inzicht. En zelfs als dat zo was, Brooks is geen hoogleraar economie, dus het is zeer onwaarschijnlijk dat het Nobelcomité hem in overweging zal nemen, ongeacht de verdiensten van zijn ideeën. De kans dat hij gelijk heeft, vermenigvuldigd met de kans dat zijn inzicht Nobel waardig is, vermenigvuldigd met de kans dat de eerste niet-professor wint, lijkt mij verwaarloosbaar klein.

Resultaat: ik heb Brooks met een kans van 5:1 gewed dat hij de Nobelprijs niet in 2031 of eerder zal winnen. Hij heeft vooraf 100 dollar betaald. Als hij wint, betaal ik hem $ 100 plus 5% rente per jaar, plus nog eens $ 500.

(1 OPMERKINGEN)

Gregory