Stilgehouden.nl

Doorwerken met Pinksteren

Doorwerken met Pinksteren

Table of Contents

Met Pinksteren wordt er gewoon gewerkt blijkt uit onze rondvraag. Eerste Pinksterdag, een zondag, en dan gewoon te werk? Waarom neem je niet een vrije dag? De antwoorden van ondernemers verhullen niks.

Mijn werk is mijn alles

Ik zou me dood vervelen op een vrije dag zegt een ondernemer die wij spraken. Mijn werk betekend alles voor me, ik doe het graag en het liefst. Misschien ben ik wel een workaholic kwam er met een lach uit. Is het dan zo druk met Pinksteren vroegen we. Er zijn wel bestellingen en vragen ja. Als er iets binnenkomt wil ik dit gewoon weten en afhandelen ongeacht wat voor dag het is. Tenminste, ik moet verplicht met kerst wel vrij nemen van mijn vrouw haha.

Ik ben niet gelovig

Mijn werk betaald de huur, de kerk doet dat niet. Ik ben nu eenmaal niet gelovig opgevoed en mis het ook niet. Feestdagen als deze doen mij niks, ik weet niet eens wat Pinksteren inhoudt. Het boeit me gewoon niet. Mijn werk daarin tegen is wel belangrijk voor mij en mijn gezin. We eten ervan en kunnen op vakantie. Het is de keuze van mijn vrouw en mij om niks met feestdagen te doen. We hebben liever dat ons hele leven een feestje is. Om dat te bereiken moet er gewerkt worden.

Er valt toch niks te doen

Een andere ondernemer zou wel een lang weekend weg willen. Alleen door omstandigheden die de gehele wereld treft is dit moeilijker zo niet onmogelijk geworden. Ze zegt dat lekker wandelen in het bos of aan zee er met dit weer er toch niet in zit. Dus wat moet je dan doen? Voor de TV zitten te vervelen? Wel gaan we vanavond met ons allen gezellig gourmetten. Het is immers toch een feestdag.

Als enige op kantoor

Ik heb twee kleine kinderen, echte schatten. Ze zijn ook erg druk, af en toe heb ik gewoon een beetje rust nodig. Dit kan ik op kantoor vinden. En toevallig is er een klant die vroeg of hij langs kon komen. Geweldig dan heb ik meteen een goed excuus om naar kantoor te gaan, al ben ik de enige daar.

Julia Schoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *