Stilgehouden.nl

Carlos Rodriguez "Primer Encuentro" Limited Edition Print – Beschikbaar op 21 oktober

Carlos Rodriguez "Primer Encuentro" Limited Edition Print – Beschikbaar op 21 oktober

Bron

Kunstenaar Carlos Rodriguez heeft samengewerkt met ArtPort voor zijn nieuwste limited edition print getiteld "Primer Encuentro". Primer Encuentro (First Encounter) is het schilderij waarmee de serie 'Costumbres Amorosas de los Animales' (The Loving Habits of Animals) van de kunstenaar wordt geopend.

Het algemene motief ervan was om de overeenkomsten tussen menselijk en dierlijk gedrag te onderzoeken bij interactie met andere levende wezens. Primer Encuentro is ook een soort fabel over liefde op het eerste gezicht. Het personage is naakt in een mysterieuze en exotische jungle met de aanraking van Henry Rousseau. Hij omhelst een gigantische neushoorn, in een magische ontmoeting, onder een intens oranje middagzon die alles doordringt met een gouden tint, voor Rodríguez wierp dat licht een vleugje eeuwigheid en een soort plechtig geluk.

Primer Encuentro komt in een oplage van 30 en meet 50 x 70 cm . Gebruikte techniek is Giclee & Etching op SIHL Smooth Matt Cotton Paper 320 gr.

De print zal beschikbaar zijn op 21 oktober 2021, donderdag
19:00 uur HK-tijd (7:00 NYC, 4AM LA, 21:00 Melbourne, 12:00 UK, 20:00 Tokyo) op de ArtPort- website .

De schilderijen in de serie hebben allemaal een korte tekst op de achterkant van het doek. Rodríguez stelde zich het moment voor waarop twee mensen elkaar voor het eerst ontmoeten als twee onvermijdelijke krachten die botsen. De dieren met wie hij het meest verwant was, waren neushoorns met hun brute en intense kracht, vooral omdat het solitaire, zeer territoriale en praktisch blinde wezens zijn. Ze werden geportretteerd in vroegmiddeleeuwse tekeningen met vreemde harnassen.

Op de achterkant van Primer Encuentro (First Encounter) staat:
Wij, twee onweerstaanbare krachten die elkaar hebben ontmoet,
eenzaam en gepantserd, een beetje onhandig en blind,
onszelf overgeven aan een grotere liefde.

Rodríguez staat bekend om zijn tekeningen, schilderijen en keramiek die het mannelijke lichaam, seksuele begeerte als creatieve impuls en kwesties van gender en identiteit onderzoeken. Geïnspireerd door klassieke schilderijen, naïeve kunst en porno, onthult zijn speelse werk scènes van mannen die van nature bezig zijn met hun spelletjes en fantasieën.

ArtPort is een uitgeverij opgericht in 2020. ArtPort levert gelimiteerde hoogwaardige edities en prints van kunstenaars uit de nieuwe hedendaagse kunstgolf. ArtPort , gecreëerd rond het thema reizen, heeft tot doel mensen aan boord te hebben, hen een reis door de kunstwereld te bieden en een gemakkelijke manier om het naar hun huis te brengen. Elke editie is een unieke en exclusieve samenwerking tussen ArtPort en toonaangevende hedendaagse kunstenaars.

Gregory

%d bloggers liken dit: