Stilgehouden.nl

Beats of the Week: Golden Child's Charms en K-indie-, rock- en metal-opvallen

Bron

Hoewel het landschap van Koreaans entertainment enorm en wonderbaarlijk kan zijn, zijn het vaak de kleine dingen die ons verliefd maken, ontzag opwekken, schaamte oproepen uit de tweede hand, of soms… ons hart breken. In dit segment vragen we onze schrijvers: van de vele dingen die deze week om uw aandacht wedijveren, wat deed uw hart kloppen?

[Muziek/Idols] Golden Child's "Ra Pam Pam"
— Rimi

Het was een enorme week voor mij, qua werk, en alles wat ik had energie of neiging om te volgen was de terugkeer van Golden Child met de vreemde naam "Ra Pam Pam" – en Golden Child stelde niet teleur. Het nummer heeft een repetitieve beat maar een erg leuke melodie en topline. De MV is een filmische ervaring (oké, ik overdrijf, maar het is erg goed) en het allerbelangrijkste – dit betekent wat Golcha-komedie op variétéshows!!! Ik heb nu dubbel zoveel zin in deze komende weken

[Muziek/Idols] Gouden Kind (ook!)
— Victoria

Net als Rimi heb ik deze week het nieuwe album van Golden Child op repeat gehad. Ik hou van alle nummers, vooral de met Latijnse doordrenkte en vreemd filmische ervaring die "Ra Pam Pam" is, maar eerlijk gezegd heeft "Bottom of the Ocean" me absoluut geobsedeerd. Het klinkt als iets dat een tienerjongenband (a la One Direction ) in al zijn goedkope, campy glorie zou hebben uitgebracht. De structuur is voorspelbaar, de topline is pakkend en de bendezang is comfortabel verslavend. Ik was het grootste deel van de week van huis om mijn vrienden te helpen hun nieuwe huis te betrekken in de zinderende hitte van Florida, en de comfortabele aanstekelijkheid van het nummer gaf me een beetje koele (woordspeling bedoelde) opluchting.

[Muziek] Nu Metal van Madmans Esprit en Bursters, K-rock van Dreamcatcher en Car the Garden
— Janine

Dit weekend ontdekte ik dat mijn kleine neefje van metaal houdt. Ik heb geprobeerd om baby-passende Metallica te spelen via Rockabye Baby! en het bracht niet dezelfde stuiterende, zeven maanden oude, body-rocking, headbangende babyvreugde voort als de originele versies. Door hem te kalmeren om te slapen met 30 Seconds to Mars, denk ik dat ik per ongeluk mijn week in een marathon van metaal heb veranderd.

Buiten K-pop heeft Babymetal een "verdwijning uit het zicht" en online gesprekken over de Woodstock '99 -documentaire geplaagd die me naar een Limp Bizkit / KORN- konijnenhol leidden, en toen bevond ik me in het harde gitaarwonderland van Koreaanse rock en metaal. Seo Taiji 's " Uamania " activeerde de liminale herinnering aan het leven met het ongemak van het haar van een zanger terwijl hij aan het rocken was, maar de Spotify-aanbevelingen voor het nummer brachten me ertoe om meer te weten te komen over groepen als Madmans Esprit en Bursters, dus ik kan niet klagen.

Mijn hardcore-stemming bracht me ertoe om de nieuwe release van Dreamcatcher in te halen, die zachter op de rots is dan eerdere inspanningen, maar nog steeds een interessante poging. Een andere door rock beïnvloede opname die zijn weg naar mijn werkafspeellijst heeft gevonden, is "Little By Little", een samenwerking tussen Car, The Garden en Jung In die me aanmoedigt om gefocust te blijven ondanks dat het een onbeantwoord liefdeslied is. Het is een cover van een nummer uit 2016 dat een tempowisseling heeft ondergaan en een zangeres heeft toegevoegd. Er zijn een aantal versies, mijn favoriet is de Seo So Neon live-versie , die de schorre tonen van beide vocalisten laat zien en een aantal unieke instrumenten inbrengt.

[Muziek] K-rock van Rolling Quartz, N. Flying, Changmin, Trax en Jaejoong
— Aastha

Janine's vermelding van metal zorgde ervoor dat ik YouTube afdaalde en enkele van mijn favoriete K-rock-uitvoeringen opnieuw bekeek. Op ongetwijfeld bevooroordeelde wijze is de uitvoering die bovenaan die lijst staat de geremixte versie van Changmin en Trax op Super Junior 's “ Don Don ”, en wordt op de voet gevolgd door Jaejoongs uitvoering van “ Mine ”. Ik weet dat er K-rockbands zijn, maar ik vind het erg leuk hoe de stemmen van Changmin en Jaejoong zijn getraind en ontwikkeld om het rockgenre aan te pakken. Ik blijf hopen dat ze uit de J-rock scene stappen en het meer gaan ontdekken in hun Koreaanse discografieën. Het zou heel spannend zijn om getuige te zijn.

Dat gezegd hebbende, de twee andere uitvoeringen waar ik echt van hou, zijn van bands. De eerste is " Blaze " van Rolling Quartz . Het nummer is een go-to voor mij, en ik hoop dat ze het geluid blijven verkennen en het meer mainstream maken. Een dikke pluim voor meer vrouwelijke rockbands! De tweede is “ The Real ” van N. Flying . Rock is misschien niet zo smakelijk als pop of hiphop, maar ik denk dat er een echte vraag naar is, en het zou cool zijn om te zien dat meer bands en idolen hun tenen in het genre dompelen.

[MVs] You.will.knovv collectief, Tabber's "2049"
— Aaron

Triggerwaarschuwing: zelfmoord

Verrassing verrassing, ik heb deze week het You.will.knovv collectief gevolgd. Het vertrek van Mokyo bij het label was het slechte nieuws voor mij, maar omgekeerd heeft Rad Museum het single-album Brainstorm als het goede nieuws uitgebracht. De MV voor " Airdrop " met Wonstein is een prachtige en speelse vertelling en zeker de moeite van het bekijken waard! Bovendien is er nog een MV onderweg voor "Exit" met Justhis .

Wat echter opviel aan You.will.knovv deze week is Tabber 's MV voor “2049”. De MV is gemaakt van de horrorfilm "Inner Senses" uit 2002 met in de hoofdrol Leslie Cheung . Het is verbazingwekkend hoe goed de snapshots uit de film passen bij de Tabber-track. Zozeer zelfs dat ik de film onderzocht en een grimmig moment van het leven dat kunstshows imiteerde dat dit de laatste film van Leslie Cheung was voordat hij zelfmoord pleegde. Leslie Cheung zelf is een icoon van HK-pop als een van de pioniers van het genre, dus het bekijken van zijn liedjes was ook een geweldig konijnenhol om naar beneden te gaan naast mijn dagelijkse K-pop-inname.

Het is vooral interessant dat de film draait om een personage met klinische depressie, iets waar Leslie Cheung zelf last van had. Tegen het einde van de film staat het personage van Cheung op het punt van het dak te springen van het gebouw waar hij zich bevindt. Nogmaals, dit is helaas hoe Cheung zijn eigen leven zou nemen, vandaar dat het leven kunst imiteert. Dit alles wetende geeft de MV veel meer gewicht en creëert een aangrijpende MV voor deze Tabber-slaaphit. Ik ben ook erg voor samenwerkingen tussen film en muziek en deze MV is een grote verandering van tempo ten opzichte van de MV's die ik deze week aan het binge ben geweest!

[Muziek] dosii, Oohyo
— Gina

Als Janine zich in metal heeft verdiept, heb ik mijn liefde voor verborgen Indie-edelstenen herontdekt. Spotify is een geweldige wonderpool om op zoek te gaan naar nieuwe en/of verborgen acts, en deze keer is de artiest die ik heb weten te vinden dosii . Dosii , haar enige studioalbum (ook wel genoemd; een romantisering van het woord dat 'stad' betekent), is een dromerige, bitterzoete mix van nummers die stilstaan bij de kracht en resonantie van herinneringen, zelfs nadat de liefde is verdwenen. Haar naam past bij een album dat perfect is om te verdwalen in een bruisende nachtstad, of erboven op een dak te staan om onze dromen binnen te dringen. Terwijl ik door de nummers weef, half verloren in herinneringen (of mijn verbeelding), ben ik geneigd subtiele verschuivingen in emotie te voelen – zwemmend door de eindeloze schaal die droefheid tot nostalgie belichaamt.

Een andere eervolle vermelding is Oohyo, die alles kan afwenden van pizza tot honing thee te ramen in een bittere-or-sweet love song. Eigenzinnig en rechtlijnig in zijn maniertjes, haar teksten vullen haar pakkende instrumentals aan. Toch voegt haar melancholische stem een vleugje bitterheid toe aan deze anders geestige liedjes, die lagen van onvertelde verhalen aan elk stuk toevoegt.

[Muziek] Mad Clown, TXT, Heize
— Karen

Ik ben de laatste tijd nieuwe releases aan het inhalen en ik ben blij dat Mad Clown terug is met een functie op de nieuwe release van Punch , " I Miss You ". Het is een nummer dat me doet denken aan de oudere samenwerkingen van Mad Clown met Soyou (“ Stupid in Love ”) en Bolbbalgan4 (“ Lost Without You ”).

Naast deze release ben ik ook verheugd om te ontdekken dat de TXT het openingsthema zong voor het tweede seizoen van de Japanse anime, World Trigger. Als fan van de serie was het hartverwarmend om bekende stemmen te horen voor de opening, " Force ", zij het in het Japans. Ik ben verheugd om te zien wat er in de toekomst nog meer samenwerkingen tussen de twee landen kunnen ontstaan.

Ten slotte was ik gepompt om erachter te komen dat Heize een 2021-versie van Beast 's " On Rainy Days " zong, en nog een nummer voor een regenachtige dag aan haar repertoire van geweldige nummers toevoegde.

[Muziek] Jung Seung Hwan's "Lentedag"-cover
— Sara

Volgens Spotify's Today's Top Fans is " Lentedag " mijn tweede favoriete BTS- nummer, na alleen "Answer: Love Myself". Maar ik denk dat "Lentedag" het zou kunnen overnemen vanwege Jung Seung Hwan 's geweldige itsLIVE- cover. Ik hou ervan hoe zachtjes hij het emotionele nummer opent, terwijl pianonoten hem vergezellen, terwijl hij bijna "bogo shipda" fluistert ("ik mis je"). Jung Seung Hwan handhaaft de hartverscheurende kern van "Spring Day", maar hij slaagt er ook in om het nummer opnieuw te bedenken, geholpen door de live band (ik ben dol op de aanwezigheid van de elektrische gitaar). Hij besloot de melodie van het eerste couplet te veranderen, op zoek naar iets dat goed zou harmoniëren met het origineel, hoewel het me aanvankelijk verbaasde. Ook maakt deze versie van "Lentedag" gebruik van drielingen, en ik ben dol op drielingen, dus het is geen verrassing dat ik deze video herhaaldelijk bekijk.

( New Yorker , YouTube[ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ][ 5 ][ 6 ][ 7 ][ 8 ][ 9 ][ 10 ][ 11 ][ 12 ][ 13 ][ 14 ][ 15 ] Afbeelding via Woolim Entertainment.)

Gregory

%d bloggers liken dit: