Stilgehouden.nl

Bananenpannenkoeken waar je baby dol op zal zijn

Bananenpannenkoeken waar je baby dol op zal zijn

Bron

Schakel uw JavaScript in om inhoud te bekijken

Vandaag op de blog is Lindsay van Weeknight Bite terug met deel 2 van haar serie voedende baby's! Zorg ervoor dat je deel 1 bekijkt als je het hebt gemist en gewoon vaste stoffen aan je baby introduceert.

Toen Zaza een paar maanden oud was, sms'te Lindsay me over dit recept voor pannenkoeken en nu eet Zaza ze minstens één keer per week. Ze zijn heerlijk, voedzaam en gemakkelijk – ik maak ze, Michael maakt ze en Zaza's oppas maakt ze.

Ze doen me eigenlijk denken aan deze pannenkoeken met 3 ingrediënten (vergeet niet om wat TSC 5 seconden jam toe te voegen).

Hoe dan ook, Lindsay's pannenkoekenrecept is onze go-to, dus ik zou niet blijer kunnen zijn dat ze hier is om het vandaag met jullie allemaal te delen.

Laten we er meteen op ingaan.

♡♡♡

Hallo nogmaals, TSC-lezers! Het is Lindsay van Weeknight Bite , terug met deel II van onze Feeding Babies-serie! Als je het nog niet hebt gelezen, lees dan zeker deel I in , dat al mijn tips bevat om aan de slag te gaan met het introduceren van vaste stoffen en hoe je er een leuk proces van kunt maken voor zowel jou als je baby! Nu ben ik hier om een van mijn favoriete baby-goedgekeurde recepten te delen, Banana Egg Pancakes.

Lauryn en ik zitten absoluut op dezelfde pagina als het gaat om recepten – ze moeten supersnel, gemakkelijk en gezond zijn. En als je een nieuwe moeder bent, weet je hoe kostbaar elke vrije seconde is, dus hoe eenvoudiger en efficiënter, hoe beter! Deze pannenkoeken zijn al het bovenstaande en serieus zo lekker dat je ook wat extra voor jezelf wilt maken.

Zoals ik al zei in het deel dat ik post , begon ik mijn zoon Noah eerst met puree en puree, gewoon omdat ik me daar het meest op mijn gemak voelde. Toen hij meer klaar leek voor hapjes, was het eerste voedsel dat ik hem echt wilde proberen eieren.

Ze zitten vol met gezonde vetten en eiwitten en tal van belangrijke voedingsstoffen zoals choline, wat essentieel is voor hun hersenontwikkeling. Het is ook een belangrijk eerste voedingsmiddel om in hun dieet te verwerken om hun risico op het ontwikkelen van een ei-allergie (een van de meest voorkomende allergenen) te verminderen.

Dus het was duidelijk dat ik helemaal voor de eieren voor hem was … het enige probleem was dat hij er helemaal niet van hield. Ik bleef ze uitproberen en realiseerde me dat ik een andere manier moest bedenken om ze in zijn dieet te krijgen. Voer deze pannenkoeken in!

De eerste keer dat ik ze maakte, schrok Noah ze zo snel op dat ik zwoer dat hij ze aan onze hond, Penny, moest hebben gevoerd. Ze werden meteen ons favoriete ontbijt, en zelfs nu, met 19 maanden, zijn ze zijn absolute favoriet. Ik maak er meerdere dagen per week wat variatie op!

De basis van het recept is zo simpel als maar kan: 1 geprakte banaan + 2 losgeklopte eieren. Dat is het! Van daaruit kun je eraan toevoegen wat je maar wilt – ik ben dol op het toevoegen van chiazaad , lijnzaad , hennepzaad , verschillende kruiden zoals kaneel of nootmuskaat , amandelboter of pindakaas , of het in de blender gooien met wat spinazie (Lauryn / Zaza's go -naar methode!).

Ik heb het gevoel dat ik dit niet eens een recept kan noemen omdat het zo gemakkelijk is, maar hier is het dan. Probeer ze zeker uit met je babes en laat ons weten hoe ze ze leuk vinden!

Baby Bananen Ei Pannenkoeken:

+ 1 banaan

+ 2 eieren

Add-ins: specerijen, notenboter, gemalen lijnzaad, chiazaden, hennepzaadspinazie… voel je vrij om creatief aan de slag te gaan!

Maakt 6-7 pannenkoeken, afhankelijk van hoe groot je ze maakt

♡ Prak de banaan in een kom en klop de eieren erdoor tot een gladde massa. Roer de invoegtoepassingen die u maar wilt erdoorheen. Als je spinazie wilt toevoegen, doe dan alle ingrediënten in je blender en mix het.

♡ Warme olie of boter in een koekenpan – ik gebruik olijfolie , kokosolie , grasboter of avocado-olie .

♡ Schep het beslag in de pan . Een kleine tip om de pannenkoeken dikker en luchtiger te maken: zodra het beslag begint te stollen, voeg je nog een kleine lepel in het midden toe voordat je ze omdraait om de pannenkoeken wat extra hoogte te geven. Draai dan om en bak nog een minuut of zo aan de andere kant.

Serveer! (In het begin, toen Noah ongeveer 6 of 7 maanden was, sneed ik ze in reepjes of kleine stukjes, zodat hij het gemakkelijk kon oppakken. Nu snij ik ze gewoon doormidden en hij is klaar om te gaan!)

Stap voor stap deze pannenkoeken bekijken? Je kunt het hier bekijken in de hoogtepunten van mijn Baby Bites-verhaal!

Tag @weeknightbite als je deze uitprobeert! Ik kan niet wachten om je schatjes van ze te zien houden! En blijf op de hoogte voor deel III van onze serie waarin we al onze favoriete producten voor het voeden van baby's delen.

♡♡♡

Zaza houdt letterlijk van deze pannenkoeken. En zoals Lindsay al zei, ze zijn snel, gemakkelijk en gezond, precies zoals we het lekker vinden.

Oh, & als eieren op je boodschappenlijstje staan, kijk dan eens naar de eieren van Pete & Gerry. Ze zijn mijn favoriet. Het zijn scharreleieren, allemaal biologisch van kleine familieboerderijen en je kunt het in het hele land krijgen.

x, lauryn

+ bekijk hier alle gezondheidsvoordelen van eieren .

++ bereik dit bericht om meer te weten te komen over de beste pan ooit.

WINKEL DE POST:

Schakel uw JavaScript in om inhoud te bekijken

Het bericht Bananenpannenkoeken waar je baby dol op zal zijn verscheen eerst op The Skinny Confidential .

Gregory

%d bloggers liken dit: